אוויטה



גרסה להדפסה
עדכוני RSS

אהבתם את הכתבה?

עוד בנושא

שגרירי ישראל החדשים

התיירים הרבים שהציפו ביום ה' את האוויטה עשויים לספר לחברים שלהם דברים טובים על הקהילה הישראלית הגאה. בעזרתו של מילון חדש, הם אולי גם ילמדו אותם מה זה "חתיך", "זין" ו-"קוקיצה"

יניב הלפרין  [צרו קשר] [עמוד כתב/ת]
יום ראשון, 29/8/2010

מזה זמן רב עיריית תל אביב-יפו והאגודה מפמפמות לנו שתיירות גאה זה דבר חשוב, שיתרום לכולנו: העסקים הוורודים יכניסו יותר כסף, כולנו נרגיש יותר קוסמו-פוליטיים וגם (ואת זה הם לא אומרים) תיירים גאים ומסוקסים הם אופציות רבות יותר להיכרויות, גם אם הן רק ללילה.

בשנים האחרונות, בפרט בחודשי הקיץ, נראים ברחבי תל אביב הרבה יותר תיירים גאים. בעיר כולה, ובמקומות של הקהילה בפרט. בהתחלה הם הגיעו בעיקר מאירופה, אולם כיום ניתן לראות גם לא מעט תיירים מצפון אמריקה.

העלייה המורגשת שחלה, ככל הנראה, בתיירות הגאה לישראל היא בין היתר תולדה של מאמצים רבים שעושות בנושא זה העירייה והאגודה, תוך שיתוף פעולה עם משרדי התיירות והחוץ. הם מנסים למתג את ישראל, באמצעות פרסומים והזמנת עיתונאים גאים לסיורים בארץ, כמדינה ידידותית לקהילה ואת תל אביב כעיר מקבלת וכיעד לתייר הגאה, ממש כמו ברלין, ברצלונה או סן פרנסיסקו.

אפשר לבקר את המאמצים הללו ולטעון שההשוואה לבירות אחרות של גייז בעולם היא מופרכת ומוגזמת, שהתהדרות בנוצות של קבלת גייז ודמוקרטיה הן זיוף כשהכיבוש נמשך ולתהות מה בכלל יש לתייר הגאה לעשות בתל אביב - כולה כמה ברים וקצת מסיבות. אבל המראה שהיה ביום ה' על יד האוויטה ובתוכה לא יכול לעורר, לפחות בעיניי, אלא השתאות ואפילו הבעת תודה על המאמצים הללו.

זקני האוויטה לא זוכרים כזה דבר. מאות רבות של תיירים וישראלים גאים התקהלו על המדרכות בשני קצותיו של רחוב יבנה בתל אביב, למסיבת רחוב המונית לכבוד הגעתו לארץ של קרוז גאה של "אטלנטיס". הדיווחים שהגיעו מהגג ברחוב הארבעה שעליו התקיימה מסיבה דומה דיברו על מאות נוספים. אמריקנים, קנדים, גרמנים ואזרחי עוד מדינות לצד הגברים הישראלים, שכידוע, חביבים על התיירים.

בכלל, משיחות עם כמה תיירים שהיו שם עולה שהם אוהבים את תל אביב אולי אפילו יותר מאתנו. כשסיפרתי להם על הטענות של חלק מהלהט"בים הישראלים שתל אביב היא לא באמת מקום גאה, הם עטו על עצמם מבט מתפלא וציינו לשבח את חיי הלילה הגאים של העיר ואת חוף הים שלה. לכמה מאותם תיירים זהו הביקור הראשון בישראל, אולם אחרים כבר היו כאן מספר פעמים. כולם הבטיחו לחזור.

אוחצ'ית לתיירים המתחילים

היו במהלך הערב גם כמה שהסתובבו כמו טווסים, ובצדק. בעיקר בעלי האוויטה, שראו את התיירים הגאים מוציאים המון כסף במקום שלהם, ושי דויטש, האחראי על התיירות באגודה. המספר הרב של התיירים הגאים שפקד אתמול את האוויטה הוא פרי תוצאה של עבודה קשה וסיזיפית שלו ושל אחרים. למשל יניב ויצמן, שמשום מה - נפקד מהמקום.

ביטוי אחד של העבודה הזו הוא מילון כיס אנגלי- עברי לתייר הגאה, שדויטש חילק שם לכל דורש. מילון שכולל, כך נכתב בו, "את כל מה שאתה צריך כדי לדעת (בכל הנוגע ל...) איך להתנהג ולהרגיש כמו מקומי". היוזמה מבורכת והיישום - איך לומר - מעניין.

המילון מחולק לפי נושאים שבאגודה סברו שיעניינו את התייר הגאה: מילים ומשפטים בסיסיים, כאלה שקשורים לים, לאוכל, לחיי הלילה ולסקס. כך, למשל, יכול התייר הגאה לדעת ש-Blow job זאת מציצה (בכיתוב אנגלי, כמובן), Fuck זה זיון וכן ללמוד את המילים "מצויד", "ממוקם?" ו-"קוקיצה" (או Kookitsa). מה שנקרא - אטרף למתחילים. משום מה, אגב, מקומה של האוחצ'ה נעדר.

בחלק של חיי הלילה מסבירים לתייר הגאה ש-Drugs זה סמים, Joint זה ג'וינט ועוד כמה דברים שמחברי המילון החליטו, משום מה, לשים אותם דווקא בחלק זה: "איך קוראים לך?", "שירותים" ו-"אני עייף". המילה "חתיך" מופיעה דווקא בחלק של הים (אני לא יודע מה אתכם, אבל אני רואה יותר חתיכים על רחבת הריקודים מאשר על החופים), והאגודה אף החליטה שהתיירים צריכים לדעת את אחד המשפטים הישראליים ביותר: "תן לי!"

בינתיים, כולל המילון רק תרגומים מעברית לאנגלית. באגודה מבטיחים שבקרוב יראו אור גרסאות דומות בגרמנית ובצרפתית, ואף גרסה שתתרגם לתיירים הישראליים הגאים את המילים הבסיסיות הללו מאותן שפות.

גאווה ישראלית

נכון, היו בערב הזה כמה חסרונות. בתוך האוויטה היה יותר מדי חם ומחניק (מתי תשפרו כבר את המיזוג?) ועל גישה לבר לא היה, בחלקים מסוימים של הערב, מה לדבר. כמו כן, מסיבת הרחוב שהובטחה לא הייתה באמת מסיבת רחוב. הרוב אמנם עמדו מחוץ לאוויטה, אבל לא היה בחוץ כל DJ, ואת המוזיקה מתוך המקום

טוען טוקבקים...